Arkeofili’de yer alan habere göre, daha önce Güneybatı Asya’daki Neolitik bölgelerde küpe benzeri nesneler bulunmuştu, ancak piercing konusunda netlik yoktu. Araştırmanın yazarlarından Ankara Üniversitesi’nden Dr. Emma Baysal, “Neolitik Çağ’da küpe benzeri eserlerin olduğunu biliyorduk, pek çok yerde bulunmuşlardı. Ancak geç Neolitik dönemden önce bunların insan vücudunda kullanıldığını doğrulayan in situ (orijinal yerinde) buluntular yoktu. Vücut delme vakalarının ilk örneklerini, hangi malzemelerin dekoratif amaçlı kullanıldığını ve kimlerin vücutlarını deldiğini öğrenmek istedik” dedi.
Mardin’deki Boncuklu Tarla adındaki erken Neolitik yerleşim yerindeki mezarları inceleyen araştırmacılar, burada vücuda açılmış deliklerde kullanılmak üzere tasarlanmış 100’den fazla süs eşyası buldu. Boncuklar, bilezikler ve takılardan oluşan çok karmaşık süsleme uygulamaları ortaya çıktı. Bu süs objelerinin bireylerin mezarlarında doğrudan kulaklarının ve çenelerinin yanında bulunması, bunların piercing olarak takıldığına dair güçlü kanıtlar sağladı.
İskeletlerin daha ayrıntılı incelenmesi, hem erkeklerin hem de kadınların piercing’e sahip olduğunu ve bunların yalnızca yetişkinler tarafından takıldığını ortaya çıkardı. Çocuk mezarlarının hiçbirinde bu süslemelere dair bir kanıt çıkmadı. Araştırmacılar, piercinglerin bir kişinin olgunluğa ulaştığını gösteren simgeler olabileceğini tahmin ediyor.