Fetullah Gülen’in yaşamını yitirdiğini, yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medyadan duyurdu. Gülen’in böbrek yetmezliği ve kalp yetmezliği nedeniyle dört gündür hastanede olduğu belirtildi. Cenazesinin çarşamba günü yapılması planlanıyor ancak bilgiler şu anda net değil… Gülen’in hayatını kaybettiğine yönelik henüz Ankara’dan açıklama gelmedi.
Fetullah Gülen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı iktidara geldiği günden beri destekledi. Erdoğan, hakkındaki terör soruşturmasından kaçarak Amerika’ya giden Gülen’e birkaç kez ülkeye dönmesi için çağrı yaptı. Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış finalinde 2012 yılında “Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Diyoruz ki, bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz” demişti.
FETÖ terör örgütü, 2010 referandumu için “Evet” çalışması yürüttü. Fethullan Gülen’in sözleri hâlâ hafızalarda: “Demokratlaşma adına o anayasada gerekli olan reform yapılmadı maalesef. Yani bu yönüyle maalesef, yapılması gerekli olan şeyler yapılmadı. Ama yapılan şeylere gelince bence, onların 20 küsür veya 30 küsür madde, onlar değil yani. Onların içinde önemli, hayati, bir kısım cellatlıkların bir yönüyle, bir kısım vesayetlerin önünü almaya matuf bir iki madde bile olsa, bence değil yani hayatta olan insanlar, kadınıyla erkeğiyle, çoluğuyla çocuğuyla, dünyanın dört bir yanına dağılmış insanlarıyla, imkan olsa, mezardakileri bile kaldırarak, o referandumda ‘Evet’ oyu kullandırmak lazım. Mezardakiler bile kalksın, ben zannediyorum ki kalkarlar da, ben zannediyorum ruhları koşar da.”
Gülen’in ölüm haberinin ardından, Ergenekon dosyası, 2010 referandumu gibi demokratik laik Türkiye’yi otoriter bir rejime sürükleyen adımlar tekrar gündeme geldi. Çok sayıda kişi, 17/25 Aralık süreci olmasaydı, Gülen’in AKP tarafından dualarla, gözyaşlarıyla uğurlanacağı görüşünde… Yıllar boyunca başarılı öğrencileri alıp, militan yaparak örgütlenen FETÖ’nün devleti ele geçirmesi AKP döneminin ‘usalık eserlerinden’ biri olarak tarihe geçti. Fetullah Gülen hakkında terör davası sürerken AKP ile yakınlaştı ve Meclis’i bombalayacak güce ulaştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ’ye operasyon düzenlendi ancak siyasi ilişkiler hiçbir zaman sorgulanmadı. FETÖ liderini Pensilvanya’da ziyaret eden pek çok isim bugün hâlâ AKP’de siyaset yapabiliyor… (istanbullook)