Gazetenin bu ayki manşeti, Avrupa’nın savunmaya yönelik artan harcamalarına odaklanıyor. Donald Trump’ın taleplerine yanıt vermeye çalışan Avrupa liderleri, mali ve askeri yatırımları hızlandırırken, bu sürecin topluma yansımaları tartışılıyor. Konuyla ilgili analiz Frédéric Lebaron ve Pierre Rimbert’in imzasını taşıyor. Burak Tatari ise ABD Başkanı Trump’ın son bir ayını mercek altına alıyor.
Gündemin bir diğer çarpıcı başlığı ise Rusya’nın petrol yaptırımlarını nasıl aştığını gözler önüne seren özel haber dosyası. Araştırmacı gazeteciliğin başarılı örneklerinden biri olarak gösterilen çalışma, Charles Perragin ve Guillaume Renouard’ın imzasıyla sunuluyor.
Sırbistan’da yolsuzluklara karşı yükselen öğrenci protestoları ve sistemin çöküşüne karşı büyüyen tepki, Ana Otasevic’in kaleminden sürmanşette yer alıyor. Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan ise güncel siyasi gelişmelere dair kapsamlı bir değerlendirme sunuyor.
14 Mart Tıp Bayramı’na özel hazırlanan sayfalarda, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap sağlık sistemine dair önemli tespitlerde bulunuyor. Zonguldak Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Eksal Kargı ise tıbbın geleceğine dair görüşlerini paylaşıyor.
Sanat ve kültür dünyasında bu ayın gündemi 8 Mart’a odaklanıyor. Akbelen direnişiyle dikkat çeken ve BBC’nin “İlham Veren 100 Kadın” listesinde yer alan Nejla Işık, mücadelesini anlatıyor. “Kutsal” adlı tiyatro oyunuyla kadınların toplumdaki çıkmazlarını sahneye taşıyan Seda Türkmen ise soruları yanıtlıyor. Sanatçı Ahmet Güneştekin, yeni projesi “Kayıp Alfabe”yi anlatırken, kültür-sanat dünyasının aylık panoraması Özgen Kılıçarslan Danyal’ın köşesinde yer alıyor.
40 sayfalık dolu dolu içerikle hazırlanan Le Monde Diplomatique Türkçe, bir ay boyunca bayilerde okurlarını bekliyor.(İstanbullook)