ELMAS YAYLA
Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, yıllardır bu bekleyişin en önemli tanıklarından biri. “Her yıl söylediğim ve çok sevdiğim bir söz var: ‘Hepimiz Adem olduk, Yaren’i bekliyoruz.’ Yaren’in en erken 26 Şubat’ta, en geç 15 Mart’ta göçten dönmüşlüğü var. Kritik eşik 15 Mart. Yani önümüzdeki günler, heyecanımızın ve beklentimizin en yüksek olacağı zamanlar” diyor.
Yaren Leylek ile Adem Amca’nın dostluğu, yıllar içinde binlerce insanı duygulandırdı. Hikâyenin her yıl yeniden yaşanması, insanların umudunu ve sevgisini Yaren’in dönüşüne bağlamasına neden oluyor. Ancak Tüydeş, Yarin’in gelişiyle ilgili yapılan yalan yanlış paylaşımlara tepkili; sosyal medyada bu özel hikâyeyi sadece tıklanma uğruna kullananların da olduğunu belirtiyor:
“Sosyal medya hikayeyi tıklanma uğruna hiç eden insanlarla dolu. Ona rağmen umudunu, sevincini, şansını Yaren Leylek’e bağlayanların da olduğunu mesaj ve yorumlardan görüyorum her gün. Elbette çok seviniyorum bu duruma… Adem Amca hepimizden çok daha gergin ve endişeli. Ama her ihtimalin de farkında.”.”
Yaren’in göçüyle ilgili sık sık bilgilendirme yapan Tüydeş, X hesabındaki son mesajında, Yaren’i bekleyenler için önemli bir hatırlatma yapıyor:
“Kamerada bir leylek görmek, onun Yaren olduğu anlamına gelmez. Yaren’in geldiğini anlamamızın en kesin yolu, Adem Amca’nın kayığına konmasıdır. Geçmişte iki gün boyunca yuvasına konmasına rağmen Yaren olup olmadığını kesinleştirmek için bekledik. Çünkü leylekler zaman zaman başka yuvalara da konabiliyor. Sevinç ve hüznü aynı anda yaşamamak adına bunu hatırlatmak istiyorum.”
Şimdi herkesin aklında tek bir soru var: Bu yıl da Yaren’in yolculuğu mutlu sonla bitecek mi? Binlerce insan heyecanla o anı bekliyor. Karacabey Belediyesi’nin desteğiyle yapılan canlı yayın çoktan başladı, www. yarenleylek.com‘dan gece gündüz an be an Yaren’in yuvası canlı izlenebiliyor. Tüydeş, bu bekleyişe ortak olan herkes gibi oldukça umutlu: “Umarım bu yıl da hikâye gerçekleşecek ve hepimiz sevineceğiz.”